
نارسایی قلبی به این معنی است که قلب شما آن طور که باید خون را به اطراف بدن پمپاژ نمی کند. این بدان معنا نیست که قلب شما از کار افتاده است، اما ممکن است برای کمک به عملکرد بهتر به حمایت نیاز داشته باشید. در مرکز جامع پزشکی آرام که متشکل از متخصصین متبحر در زمینه تشخیص و درمان انواع بیماری های قلبی به کمک به روزترین تجهیزات دنیا، دیگر جای نگرانی در مورد این بیماری های نیست، لذا لازم است در مورد آن ها اطلاعات جامعی کسب کنید تا با شناخت بیشتر به سمت درمان آن سوق پیدا کنید.

نارسایی قلبی چیست؟
“نارسایی احتقانی قلب” زمانی اتفاق میافتد که عضله قلب شما آن قدر ضعیف شده باشد که نمیتواند به طور موثر خون را در سراسر بدن پمپ کند یا به درستی با خون پر شود. در نتیجه، عضلات و اندامهای بدن اکسیژن و مواد مغذی کافی دریافت نمیکنند. این ممکن است باعث تجمع مایعات در بدن شما شود و باعث شود احساس تنگی نفس یا خستگی کنید.
نارسایی قلبی معمولاً یک وضعیت مداوم (مزمن) است، بر خلاف حملات قلبی که به طور ناگهانی رخ می دهد و نیاز به درمان فوری (حاد) دارد.
با این حال، شرایط مرتبط هستند: حمله قلبی می تواند باعث ضعف و سفتی مداوم عضلانی شود که منجر به نارسایی قلبی طولانی مدت می شود. در برخی موارد، علائم نارسایی قلبی نیز می تواند به طور ناگهانی شروع شود.
انواع مختلف نارسایی قلبی
نارسایی قلبی ممکن است بیماران مختلف را بسیار متفاوت تحت تأثیر قرار دهد، قسمت های آسیب دیده قلب، علائم ناشی از آن و دوره زمانی شروع نارسایی قلبی می تواند بسیار متفاوت باشد. به همین دلیل، از اصطلاحات پزشکی مختلفی برای توصیف دقیق انواع مختلف نارسایی قلبی استفاده می شود. بسیار مهم است که نوع و علت نارسایی قلبی را تعریف کنیم زیرا درمان را تعیین می کند. تشخیص دقیق ممکن است دشوار باشد، زیرا علائم ممکن است بسیار مشابه باشند، به عنوان مثال، همه انواع نارسایی قلبی باعث تنگی نفس، خستگی و درجاتی از احتقان، معمولاً در ریهها و همچنین در سایر قسمتهای بدن مانند کبد، روده میشود. ، کلیه ها و اندام تحتانی.
۱. نارسایی حاد قلبی به طور ناگهانی ایجاد می شود و علائم در ابتدا شدید است. نارسایی حاد قلبی ممکن است به دنبال حمله قلبی باشد که باعث آسیب به ناحیه ای از قلب شما شده است. همچنین ممکن است ناشی از کمبود ناگهانی توانایی بدن برای جبران نارسایی مزمن قلبی باشد. اگر دچار نارسایی حاد قلبی شوید، ممکن است در ابتدا شدید باشد، اما ممکن است فقط برای مدت کوتاهی ادامه داشته باشد و به سرعت بهبود یابد. معمولاً نیاز به درمان و دارو دارد تا از طریق تزریق (داخل وریدی) انجام شود.
۲. نارسایی مزمن قلبی بسیار شایع است. علائم به مرور زمان به آرامی ظاهر می شوند و به تدریج بدتر می شوند.
اگر علائمی مانند تنگی نفس در یک بیمار مبتلا به نارسایی مزمن قلبی در مدت زمان بسیار کوتاهی بدتر شود، آن را دوره جبران حاد می نامیم. این دوره ها اغلب نیاز به درمان در بیمارستان دارند و بنابراین باید از آن ها اجتناب شود.
*لطفاً توجه داشته باشید که نارسایی قلبی ممکن است به دلیل ریتم نامنظم قلب یا ضربان قلب سریع ایجاد یا بدتر شود زیرا این امر مانع پر شدن صحیح بطن ها می شود. شناسایی چنین عوامل محرکی برای درمان آن ها و اجتناب از آن ها در آینده مهم است.
نارسایی سمت چپ قلب به این معنی است که قدرت اتاقک قلب چپ که خون را در سراسر بدن پمپاژ می کند، کاهش می یابد. بنابراین، محفظه چپ باید سخت تر کار کند تا همان مقدار خون را پمپ کند.
علائم نارسایی قلبی چیست؟
علائم اصلی نارسایی قلبی عبارتند از:
تنگی نفس زمانی که فعال هستید یا در حال استراحت هستید، زیرا اکسیژن کافی دریافت نمی کنید.
تورم پاها، قوزک پا، معده و اطراف ناحیه کمر، ناشی از تجمع مایعات است.
احساس خستگی یا ضعف غیرمعمول به دلیل اینکه خون و اکسیژن کافی به عضلات شما نمی رسد.
اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، باید فوراً به پزشک عمومی خود مراجعه کنید.

علل بروز نارسایی قلبی
دلایل زیادی وجود دارد که چرا ممکن است نارسایی قلبی داشته باشید. ممکن است ناگهانی باشد یا به آرامی طی ماه ها یا سال ها اتفاق بیفتد.
شایع ترین علل نارسایی قلبی عبارتند از:
- حمله قلبی – که می تواند باعث آسیب طولانی مدت به قلب شما شود و بر میزان عملکرد قلب تأثیر بگذارد.
- فشار خون بالا – فشار بر قلب، که به مرور زمان می تواند منجر به نارسایی قلبی شود.
- کاردیومیوپاتی – بیماری عضله قلب. انواع مختلفی وجود دارد که می تواند ارثی باشد یا در اثر عوامل دیگری مانند عفونت های ویروسی یا بارداری ایجاد شود.
نارسایی قلبی همچنین می تواند ناشی از موارد زیر باشد: - بیماری دریچه قلب
- ریتم غیر طبیعی قلب (آریتمی)
- بیماری های مادرزادی قلب – مشکلات قلبی که با آنها متولد شده اید
- اندوکاردیت – یک عفونت ویروسی که بر عضله قلب تأثیر می گذارد
- برخی از درمان های سرطان مانند شیمی درمانی
- مصرف بیش از حد الکل
- کم خونی – کمبود هموگلوبین حامل اکسیژن یا گلبول های قرمز در خون شما
- بیماری غده تیروئید
فشار خون ریوی و نارسایی قلبی
نارسایی قلبی می تواند به دلیل فشار خون ریوی (افزایش فشار خون در رگ های خونی که ریه های شما را تامین می کند) ایجاد شود. این وضعیت می تواند به سمت راست قلب شما آسیب برساند و منجر به نارسایی قلبی شود. در برخی موارد، فشار خون ریوی خود ناشی از یک بیماری قلبی موجود است.
آمیلوئیدوز
آمیلوئیدوز زمانی اتفاق میافتد که پروتئینهای غیرطبیعی به نام آمیلوئید در اندامها (مانند قلب، کلیهها و کبد) و بافتها تجمع مییابند. این بر نحوه عملکرد اندام های شما تأثیر می گذارد. اگر آمیلوئیدوز قلب را تحت تاثیر قرار دهد، آمیلوئیدوز قلبی – یا “سندرم قلب سفت” نامیده می شود و می تواند منجر به نارسایی قلبی شود.
نارسایی قلبی چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشک شما در مورد سابقه پزشکی، علائم شما می پرسد و شما را معاینه می کند. سپس ممکن است برای آزمایش هایی مانند:
- آزمایش خون
- نوار قلب (ECG)
- یک اکوکاردیوگرام
- تست های تنفسی – برای اینکه ببینید آیا مشکل ریوی باعث تنگی نفس شما شده است یا خیر
- رادیوگرافی قفسه سینه – برای بررسی این که آیا مایعی در ریههای شما وجود دارد یا یک بیماری ریوی باعث ایجاد علائم شده است.
پزشک شما ممکن است در مورد قلب شما صحبت کند. این به مقدار خونی اشاره دارد که در هر بار ضربان قلب از بطن چپ شما خارج می شود. معمولاً به صورت درصد اندازه گیری می شود – بیش از ۵۰٪ طبیعی در نظر گرفته می شود. کسر جهشی شما از اکوکاردیوگرام اندازه گیری می شود. - برخی از افراد مبتلا به نارسایی قلبی ممکن است کسر جهشی طبیعی داشته باشند، بنابراین از کسر جهشی در کنار سایر آزمایشها برای تشخیص نارسایی قلبی استفاده میشود.
درمان نارسایی قلبی
گزینه های درمانی بیشتری برای نارسایی قلبی نسبت به قبل وجود دارد. کنترل شدید داروها و شیوه زندگی شما، همراه با نظارت دقیق، اولین قدم ها هستند. با پیشرفت بیماری، بهترین متخصص قلب تهران در درمان نارسایی قلبی می توانند گزینه های درمانی پیشرفته تری را ارائه دهند.
هدف از درمان نارسایی قلبی، تلاش برای جلوگیری از بدتر شدن آن (کاهش خطر مرگ و نیاز به بستری در بیمارستان)، کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی است.
- مهارکننده های ACE (مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین)
- آنتاگونیست های آلدوسترون
- ARB ها (مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II)
- ARNIs (گیرنده آنژیوتانسین – مهارکننده های نپری لیزین)
- مسدود کننده های بتا
- گشاد کننده رگ های خونی
- دیگوکسین
- مسدود کننده های کانال کلسیم
- دیورتیک ها
- داروهای پمپ قلب
- پتاسیم یا منیزیم
- مهارکننده های انتخابی گره سینوسی
- محرک گوانیلات سیکلاز محلول (sGC).
- پزشک شما همچنین ممکن است برنامه ای به نام توانبخشی قلبی را برای کمک به ورزش ایمن و حفظ یک سبک زندگی سالم برای قلب توصیه کند. معمولاً شامل تمرینهایی است که فقط برای شما طراحی شدهاند، آموزش، و نکاتی برای کاهش احتمال ناراحتی قلبی، مانند ترک سیگار یا تغییر رژیم غذایی.
توانبخشی قلبی همچنین حمایت عاطفی را ارائه می دهد. شما می توانید با افرادی مانند خودتان ملاقات کنید که می توانند به شما کمک کنند تا در مسیر خود بمانید.

پرسش و پاسخ های متداول
در پایان اینکه
در این مقاله به مسائل پیرامون ابتلا به بیماری نارسایی قلبی نیز پرداخته شده است، این نوید را به شما می دهیم با انتخاب بهترین کلینیک قلب در تهران می توانید در ابتدا جلوی بروز و پیشرفت این نوع بیماری را گرفته و یا با کمک بهترین متخصص این حوزه آن را درمان کنید. پس با دقت و تلاش بسیار اقدام به انتخاب بهترین مرکز قلب تهران کنید تا نتایج مطلوبی حاصل شود و از سلامتی تان به خوبی محافظت شود.