درمان اضطراب با نوروفیدبک

درمان اضطراب با نوروفیدبک یکی از روش‌های نوین و موثر در مدیریت و کاهش علائم اضطراب است. این روش مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته است که به افراد کمک می‌کند تا الگوهای مغزی خود را بهبود بخشند و واکنش‌های منفی ناشی از اضطراب را کنترل کنند.

این تکنیک با ارائه بازخوردهای فوری از فعالیت‌های مغزی، به فرد این امکان را می‌دهد که آگاهی بیشتری از وضعیت ذهنی خود داشته باشد و از طریق تمرین‌های منظم، به تعادل ذهنی دست یابد. در این مقاله، به بررسی اصول و کاربردهای نوروفیدبک در درمان اضطراب و تاثیرات آن بر بهبود زندگی افراد پرداخته خواهد شد.

[mn_aparat_single_video url=https://www.aparat.com/v/c1919m7 play-button=true]

درمان اضطراب با نوروفیدبک چگونه است ؟

درمان اضطراب با نوروفیدبک نوعی روش درمانی جدید است که امروزه توسط روانپزشکان مطرح مورد استفاده قرار می گیرد. نوروفیدبک در واقع آموزش مستقیم مغز جهت دریافت عملکرد بهتر است.

در این روش عملکرد لحظه‌ای مغز مورد بررسی قرار می‌گیرد. درمان اضطراب با نوروفیدبک یک روش درمانی مرحله‌ای است و قابل اندازه گیری و ثبت است و جهت بهبود کلیه عملکردهای مغز مفید است.

در درمان اضطراب با نوروفیدبک بر روی سلول‌های مغزی شما کار می‌شود. این تکنیک به تولید تکانه‌های الکتریکی به نام امواج مغزی در مغز شما می‌پردازد.

این امواج نشان دهنده عملکرد کلی مغز هستند. معمولا الگوی امواج مغزی و فکری افرادی که به اختلال اضطراب مبتلا هستند با افراد معمولی متفاوت است، به همین علت برای درمان این افراد بر روی همین امواج مغزی تمرکز می‌کنند.

نحوه درمان اضطراب با نوروفیدبک

در طول درمان، روانشناس از EEG برای مشاهده فعالیت امواج مغزی و تشخیص علائم استفاده می‌کند. این فعالیت امواج مغزی به عنوان یک نشانگر بیولوژیکی در نظر گرفته می‌شود که اطلاعاتی درباره‌ی عوامل ایجاد اضطراب در اختیار روانپرزشک قرار می‌دهد.

امواج ثبت شده توسط این روش سرعت متفاوتی دارند. برای مثال در بسیاری از بیماران اضطرابی امواج بتا سریع است که زمینه ساز احساس ترس، ناامنی و وحشت در بیمار است. این تکنیک می‌تواند به کاهش امواج بتا کمک کند و امواج آلفا که همان امواج آرامش و مدیتیشن است را تقویت کند.

وقتی فعالیت امواج مغز فرد اضطرابی به سمت سالم‌تری می‌رود، مغز با یک دیدن یک ویدیو و یا شنیدن یک موسیقی یا لحن نشاط‌آور پاداش می‌گیرد و این نوع تمرین به عنوان شرطی‌سازی مغز شناخته می‌شود. در طول یک جلسه درمان، به مغز فرصت‌های متعددی داده می‌شود تا خود را اصلاح کرده و پاداش دریافت کند.

مزایای درمان اضطراب با نوروفیدبک

مزایای نوروفیدبک برای درمان اضطراب

این روش درمانی به نوعی جزو بهترین روش‌های درمان این اختلال قرار دارد. از مزایای این روش می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. عوارض جانبی ندارد

برخلاف بسیاری از روش های درمانی، این تکنیک جزو روش های بدون عارضه است. به گونه ای که تاکنون هیچ نوع عوارض جانبی برای این روش گزارش نشده است.

۲. اثرات دائمی و طولانی مدت

درمان اضطراب با نوروفیدبک، به صورت دائمی است و می توان با استفاده از این روش، به صورت اصولی و پایدار مشکل را حل نمود.

۳. بررسی تمامی فعالیت های مغزی

با استفاده از این روش می توان تمامی فعالیت های مغز را بررسی نمود. با این تکینک می‌توان توانمندی های ذهنی را افزایش داد و بسیاری از اختلالات روانی را درمان نمود.

درمان-اضطراب-با-دستگاه-نوروفیدبک

سن مناسب برای درمان اضطراب با نوروفیدبک

برای درمان اضطراب با نوروفیدبک، هیچگونه محدودیت سنی وجود ندارد. برای همین شما از سن ۵ یا ۶ سالگی به بعد می توانید از این روش استفاده کنید. بنابراین این روش برای کودکان یک روش عالی برای درمان مشکلاتی هم چون اختلالات بیش فعالی و اختلال یادگیری در کودکان است.

بیشتر بخوانید: سن مناسب نوروفیدبک

دوره درمان اضطراب با نوروفیدبک چند جلسه است؟

طول دوره درمان اضطراب با نوروفیدبک ۴۰ جلسه است. در واقع افراد باید دو الی سه بار در هفته به مدت ۲۰ یا ۳۰ دقیقه به کلینیک آرام مراجعه نمایند. البته تعداد جلسات درمان اضطراب در هر فردی و نسبت به شدت اختلال متفاوت است و هزینه درمان با نوروفیدبک به صورت جلسه ای محاسبه می‌شود.

آیا نتیجه درمان اضطراب با نوروفیدبک دائمی است؟

نتیجه قطعی از درمان اضطراب با نوروفیدبک در واقع به شدت بیماری، خود فرد، تعداد جلسات درمان و تکنیک‌های درمانی بستگی دارد. پیشنهاد می کنیم برای گرفتن نتیجه قطعی و دائمی دوره درمان خود را کامل کنید در غیر این صورت درمان ناقص خواهد ماند.

کلام آخر

در نهایت، شما باید برای گرفتن بهترین نتیجه در درمان اضطراب با نوروفیدبک به بهترین مرکز نوروفیدبک در تهران مراجعه نمایید، بنابراین باید در انتخاب این مرکز دقت کافی داشته باشید. این روش با ارائه بازخورد آنی از فعالیت‌های مغزی به فرد کمک می‌کند تا کنترل بیشتری بر واکنش‌های ذهنی خود داشته باشد و از این طریق به کاهش علائم اضطراب دست یابد.

اگرچه این روش به عنوان یک درمان مستقل ممکن است برای همه مؤثر نباشد، اما در ترکیب با روش‌های دیگر مانند روان‌درمانی و تکنیک‌های مدیریت استرس، می‌تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند در درمان این اختلال مورد استفاده قرار گیرد.

« | »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *